28. 4. 2024   |   svátek má Vlastislav
 

Bujón z červené řepy se smetanou

Název Množství a jednotka
silný hovězí vývar 1 l
červená řepa 1 ks
ocet 1 lžička
kysaná smetana 1 ks

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Syrovou řepu oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a dáme do připraveného vroucího hovězího vývaru. Povaříme několik minut, přidáme lžičku octa a polévku přecedíme. Do talíře dáme lžíci husté kysané smetany a přelijeme polévkou. K bujónu podáváme nasucho opečené topinky z bílého chleba nebo veky.


 


RECEPTY

Krůtí nudličky s mrkví a celerem

Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké proužky. Mrkev a celer nastrouháme na hrubém... zobrazit recept

RECEPTY

Indická fazolová polévka

Postup: Cibuli, česnek, celer, zázvor oloupeme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno,... zobrazit recept

RECEPTY

Pórková polévka

Postup: Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme masovým vývarem... zobrazit recept

RECEPTY

Punč

Postup: Do vhodné láhve nalijeme rum, přidáme 4 hřebíčky, kousek celé skořice,... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboráky (Cmunda)

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

ESHOPY

SvětCukrářů.cz

Internetový prodej cukrářských potřeb a surovin, vybavení na pečení, nádobí,...